Vacaturemarketing

Laat zien dat je nieuwe en uitdagende vacatures hebt! Lees hier hoe wij ze onder de aandacht brengen bij jouw ideale kandidaten.

Vacaturemarketing

Zichtbaar zijn bij je doelgroep met één of meerdere vacatures. Interessante informatie delen over je projecten, je activiteiten en je employerbrand, dat is waar het om gaat. De arbeidsmarkt van student tot actief werkzoekende en latent werkzoekenden. Zij moeten allemaal in aanraking komen met jullie bedrijf. Hoe wij dat gaan doen? Met online vacaturemarketing.

We gaan relevante content tonen die de kandidaat waardeert, op het medium waar hij of zij zich actief beweegt en op het moment dat het hem of haar uitkomt. We gaan inzetten op ‘’inbound recruitment’’. Dat gaan we bewerkstelligen met Social Media Marketing en Programmatic Advertising en relevante (re)targeting. Zo geven wij met deze content een realistische kijk hoe het er bij jouw bedrijf aan toegaat.

Hierbij richten wij ons op de communicatie van jullie vacatures samen met de cultuur en het werkgeversmerk. Een vacature hebben is niet interessant genoeg, want er zijn voldoende vacatures. Het bieden van onderscheid is nu essentieel.
Cultuurcommunicatie gaat de sleutel zijn tot succesvolle werving. We gaan jouw cultuur vangen in jullie arbeidsmarktcommunicatie.

Wij zorgen ervoor dat je vacatures op de juiste Sociale Media zichtbaar zijn. Dáár waar je doelgroep zit. Voor jouw vacature maken wij een maatwerk online vacature marketingcampagne. Dus ben je opzoek naar een specifieke kandidaat in een bepaalde, regio, werkervaring, opleiding etc. Dan krijgen alleen die mensen die voldoen aan het opgegeven profiel (jouw doelgroep) de vacatureadvertentie te zien.

Een interessant feit is dat er dagelijks zo’n 11 miljoen Nederlanders actief zijn op deze Social Media. Je kan hierdoor stellen dat vrijwel de gehele beroepsbevolking hier actief is. Zij zijn dus direct bereikbaar voor je vacatures en employerbrand. Van alle kandidaten die zeer goed passen op je vacature is 75% latent op zoek. Je bereikt hierdoor actief én latent werkzoekenden, dit is een gigantisch aantal die jij nu ook kan bereiken! Bereik deze groep en benut de mogelijkheid van alle sociale interacties die mogelijk zijn door te delen, liken en taggen.

Opstartpakket en maandelijkse activiteiten, ontdek wat bij jullie past.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de vacatures en employerbrand in te zetten bij je arbeidsmarktcommunicatie en de marketing van je bedrijf. Zo maken wij het mogelijk om zelf een effectief pakket samen te stellen met online marketing onderdelen, afhankelijk van wat de doelen en voorkeuren zijn.

 1. Het opstartpakket, meten is weten!

Zichtbaar zijn bij jouw doelgroep met vacaturemarketing is essentieel voor een effectief recruitment-beleid. Dan is het wel van belang dat je Social Media Kanalen goed zijn opgezet. Meten is weten.

Wil je de prestaties van de werken-bij website en de marketing goed in de gaten houden? Dan raden wij aan gebruik te maken van het onderstaande opstartpakket. Indien bepaalde zaken al zijn ingericht kies je natuurlijk alleen de diensten die je nodig hebt.

 1. Maandelijkse online vacaturemarketing, hoe gepeperd wil je het hebben?

Je kiest zelf welke vacature je wilt promoten en hoelang dat nodig is. Eén maand of misschien wel drie maanden. Weet je nog niet wat jouw ideale combinatie op dit moment is? Wij kunnen je hierbij helpen en wanneer gewenst verzorgen wij een analyse van de vacature, om vervolgens een concreet advies voor je op te stellen.

Bij Online Vacaturemarketing kun je kiezen voor het promoten van je vacatures op meerdere Social Media kanalen en/ of via Google Ads. Per kanaal verrichten wij een doelgroep-analyse, op deze wijze bepalen we samen welke kanalen we gaan inzetten. Zo krijg je een maatwerkpakket met onderdelen die echt aansluiten bij jouw wervingsbehoefte.

De vacaturemarketing kosten zijn exclusief de budgetten die nodig zijn voor het adverteren via Google Ads en Social Media kanalen. Jij bepaalt zelf hoe hoog je budget voor de advertentie is, zo houd jijzelf de kosten in de hand. Deze mogelijkheid hebben wij verwerkt in je Advertentie Account Instellingen. Deze kosten kun je per dag aanpassen of stoppen, zo betaal je dus nooit te veel.

 1. Re-marketing, let’s spice it up!

  Aanvullend kan gekozen worden om je vacatures via re-marketing extra te promoten. Voor de re-marketingpromotie van één vacature voor één maand per discipline waar we op promoten berekenen we op uur-basis. De volgende zaken regelen wij voor je.

Re-marketing SEA

 • Banner Advertenties opzetten;
 • Re-marketing campagnes opzetten, starten en monitoren campagne;
 • Remarketing Ads/ Display netwerk (banners) opzetten.

 Re-marketing SMM

 • Remarketing Ads opzetten waardoor de vacature wordt nog eens (in eventueel een nieuwe vorm) wordt gepromoot op Facebook, Instagram en LinkedIn.
  Dit keer specifiek op de doelgroep die de vacature al heeft bekeken.
 1. Content creatie en extra mogelijkheden

Indien gewenst maken wij een mooi visual design voor je vacature-campagnes waarmee wij de look and feel van jouw werkgeversmerk laten zien. Maar we gaan nog verder, de productie van een vacaturefilm of complete employerbrand film is ook mogelijk.

Goede timing is essentieel, het is daarom mogelijke een complete contentkalender op te stellen voor je huidige vacatures, toekomstige vacatures en je employerbrand campagnes. Deze contentcreatie voor je Social Media kanalen en de begeleiding van jullie contentcreatie plannen wij tijdig in zodat je campagnes altijd zichtbaar zijn.

Wil jij jouw vacatures ook direct onder de aandacht brengen van je doelgroep?

Wil je meer weten over onze aanpak of van gedachten wilt wisselen of we iets voor elkaar kunnen betekenen?
Vraag dan onze complete Online Vacaturemarketing brochure op via het contactformulier.

Overige diensten

Ook toe aan een beetje peper?

Wat wij willen? Jou beter maken in het werven van nieuwe medewerkers, maar dit doen we samen, daar geloven wij in!
Wij zijn Pinch of Pepper. Kunnen wij je helpen?

Spice up your Recruitment!